2010. szeptember 18.

Na, ne hogy egy király mondja meg a tutit!

2 megjegyzés :
Most már, mint kívülálló szemlélem a választások mozzanatait, azokat a lépéseket melyek, az országépítéssel szemben még most is kísérletet tesznek – hozzá teszem, szerencsére harmatgyenge erővel - az ország romboló eszmék és tettek felszínen tartására. Nem nehéz kitalálni az MSZP-ről beszélek, mely az utolsó években erőteljes SZDSZ-es beütéssel vitte végbe kormányzati ámokfutását.

Itt Kecskeméten is próbálkoznak a polgári népakarat elsöprő hullámaiban felszínen maradni, de szerintem vajmi kevés esély mutatkozik erre, ugyanis a választópolgároknak egyszer s mindenkorra elegük lett abból, amit Gyurcsány Ferenc végzett az országgal. Az a Gyurcsány Ferenc, akit az itteni MSZP akkoriban hűen támogatott, sőt később, csendben-maradásukkal legalizálták további tevékenységét. Az országos lista negyedik biztos befutó helye is azt bizonyítja, valamikor az MSZP, komoly szerepet akar szánni Gyurcsány Ferencnek. Érdemes végigböngészni más tekintetben is ezt a listát. Ordítóan látszik, hogy cseppet sem változott az MSZP politikája, hisz ugyan azon politikusok kerültek a parlamentbe, akik tönkre vágták az országot.

Hol volt ekkor a kecskeméti MSZP? Hol volt mondjuk Király József, akiben most mindezek ellenére hirtelen felbuzgott az önkormányzati vagyon megvédése? Igaz nem tudni kitől, mert vádjai üres forgótárra emlékeztetnek, mely filmbe illő jelenetben cserbenhagyta gazdáját. Ilyen ez a hirtelen jött, vádakkal tűzdelt álbuzgóság. Szerintem amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is fog illanni, mert ezeken felül emlékszem én még a műkertvárosi sportlétesítmény „bekebelezésének” akciójára is, ami nem éppen az önkormányzati vagyon megvédését célozta meg. Nem akarom ezt itt részletezni, inkább olvassák el előző írásaimat. "Mocorognak az egyesületek Kecskeméten" és a "Mocorognak az egyesületek Kecskeméten II." Akkoriban perrel, meg bírósági feljelentéssel fenyegetett, de valahogy ez mégsem történt meg. Hmm…

Mi lenne, ha ő lenne a polgármester?

Az viszont tény, hogy elévülhetetlen érdemei vannak a társadalmi életben. Ezt senki sem vitatja, de láttunk már karón varjút e tekintetben. Mire is gondolok. A független közéleti tevékenység teljesen más, mint a politika. Volt már itt függetlennek kikiáltott SZEK, KELE, KÉVE, de a Porta Egyesületet is ide sorolhatnám, melyek társadalmi tevékenységüket hangoztatva kerültek be a politikába, ahol azután erőteljes egyoldalú politizálásba kezdtek. Ezzel teljesen tönkre tették az emberek független társadalmi szervezetekbe vetett hitét, leamortizálták azt.

Király József polgármesteri székért történő indulásával, az ország romboló Gyurcsány eszme támogatásával a fent említett dolgát tetézve, ezt a társadalmi hitet amortizálja tovább. Jó ez? Kell ez nekünk?

A választók tavasszal már ítélkeztek egyszer Király József politikai pályafutásának szárnybontogatásáról. Most is meg fogják tenni.

Írásom még: A korrupciótól sáros MSZP, kecskeméti királya

Héjanász a hepehupán 2.

Nincsenek megjegyzések :

Kedves Béla!
Ha erre jársz, hívj fel!
Jól eltalált fotó.
Írtam én már erről a filmről, íme.
Ady Endre: „Muskétás Tanár úr”, és „A három Muskétás-leány” című novellái alapján, filmre átdolgozta, Katona Szabolcs.

Bogdándy, Bogdándi, Körtési Béla, Héjanász a hepehupán