2010. február 14.

Sima tornagyőzelem

Nincsenek megjegyzések :
Felkészítő tornát rendeztünk vasárnap az ifis lányainknak. Megyei felnőtt csapatokat hívtunk meg. A felállás: helyosztók, majd a győztesek az első-második helyért, a többiek pedig a harmadik-negyedikért. Kellett is a torna, mert látszott, hogy nehezen lendültek játékba lányaink. Az első meccset Lajosmizse csapatával játszottuk. Kissé álmosan állt fel csapatunk, de azután lendületbe jöttünk. Ennek ellenére sajnos sok hibával vezettük fel a labdát, sőt egyszerűen nem találtuk el a kaput. Csak a kapussal szemben lévő ziccernél fölé, mellé, kapusba lőttük a labdát. Győzni győztünk. Négy góllal lőttünk többet.
A másik ág győztes csapatával mérkőztünk a tornagyőzelemért. Tiszakécske legyőzte Kerekegyháza csapatát, így velük mérkőzhettünk az első helyért.

Itt már sokkal jobb volt a játék, de csak az első félidő. Pörgős, lendületes labdavezetés, gyors támadás, nagyszerű akciógólok. A kontratámadások is bejöttek. Azután a második félidőben a nagy különbség kissé altatta a csapatokat. Igaz növeltük a gólkülönbséget, de az ellenfél erőtlen játéka kevésbé ösztönözte lányainkat a gyors játékra. Huszonegy góllal győztünk.


Eredmények:

Helyosztó:

KNKSE-Lajosmizse 24-20

Tiszakécske-Kerekegyháza 25-18

Harmadik-negyedik helyért:

Lajosmizse-Kerekegyháza 33-19

Első-második helyért:

KNKSE-Tiszakécske 42-21


1. KNKSE, 2. Tiszakécske, 3. Lajosmizse, 4. Kerekegyháza


Szerintem ezen a tornán érezték meg a lányok először, hogy a kemény edzés munkáinak eredményét, hasznát, át kell vinni az éles mérkőzésekbe. A tornáknak ez lenne a lényege. Ráhangolódni a játékosoknak a tavaszi fordulóra.

A következő hétvégén is torna lesz, sőt az azutánin is. Így remélhetőleg megfelelő formában kezdjük idegenben a tavaszi fordulót.

Hajrá lányok! Hajrá KNKSE!

Bogdándy - Bogdándi