2012. január 23.

Békés demonstráció

Nincsenek megjegyzések :
Mi is részt vettünk a szombati békés demonstráción, amely egyértelművé tette, hogy Magyarország kiáll a kormánya mellett. A határon túli magyar barátaink ott léte pedig azt jelezte, hogy ha kell, akkor az egész Kárpát-medencei magyarság össze tud fogni a nemzeti érdekek védelme érdekében.
A békés demostráción sétálva eszembe jutott Franciaország, Szerbia, Horvátország, Németország, mely országok közül az első három nemzeti öntudatát nem kell ecsetelni, de én személyesen, németországi 1990. környéki tartózkodásom alatt jócskán éreztem, hisz nagyon keményen "ausländer"-nek neveztek, sőt ott élő magyar barátaim is ezt az érzést erősítették meg. Ezt én természetesnek tartom, hisz akkor él egy ország, ha mindenütt és minden esetben erős identitás tudatával kiáll saját nemzetének érdeke mellett.

Most mi is kiálltunk nemzetünk mellett ami nagyon jó érzés volt.
Egyébként Szerbia és Horvátország igen erős nemzeti öntudatát volt szerencsém érezni és látni másnap (vasárnap) a férfi kézilabda európa-bajnokság újvidéki középdöntőin. Mi magyarok is 4-5 ezren voltunk kint, de az utolsó horvát-spanyol összecsapáson is tengernyi piros-fehér mintás szurkoló valósággal lebontva az arénát szurkolt saját nemzetének.