2010. február 3.

„A vállalkozók bíznak a város vezetésében”

Nincsenek megjegyzések :
Annak ellenére, hogy az ország gazdasága rosszul áll, Kecskemétnek nincs oka panaszra, hiszen az elmúlt évben csökkentek a vállalkozások terhei, az önkormányzat adóbevétele mégis emelkedett. Ezt dr. Zombor Gábor mondta tegnap este Járai Zsigmond előadása után az egyik belvárosi szállodában. A volt jegybank-elnök szerint egyébként a magyarok most 25 százalékkal élnek rosszabbul, mintha rendben mentek volna az ország ügyei 2002 óta.
Járai Zsigmond szerint Magyarország gazdasága már évek óta elhibázott pályán mozog, melynek okai a rossz kormányzás, ezen belül is a kiszámíthatatlanság; a másik a bürokrácia packázása, azaz a hivatalok koordinálatlan tevékenysége, megbízhatatlansága; a harmadik a magas adók; míg a negyedik az oktatás rossz helyzete.

„A vállalkozóknak ez okozta a legnagyobb gondot, hogy nem lehet előre kiszámolni, hogy mi fog következni. Amit ígért a gazdasági vezetés, azt nem tartja be vagy amit nem ígér, olyanokat csinál. Az ÁFÁ-t is egyszer csökkentették, egyszer emelték.” – nyilatkozta Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke.


Kecskeméten azonban ilyen gondok nincsenek. Dr. Zombor Gábor szerint ezért is lehet az, hogy a vállalkozók bíznak a város vezetésében.

„Kiszámíthatók a beruházásokkal kapcsolatos álláspontok, az itteni környezet. A helyi iparűzési adót is csökkentettük, több éve már, és ennek a döntésünknek megfelelően járunk el. Ennek eredménye, hogy a befektetések száma gyarapodik, az adóbevételek pedig nőnek, tehát ez akár példa lehet országos szinten is.” – mondta el Dr. Zombor Gábor polgármester.

A beszélgetésen szóba került az egészségügy is. Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő úgy látja, sok mindenben lehetne változtatni.

"Az első orvoshoz jutás, a sürgős orvoshoz fordulások újragondolása és tisztázása, a térképek újrarajzolása, mentőhálózat, a sürgőségi betegellátó hálózat arra a szintre fejlesztése, amelynek a terveit már az Orbán-kormány alatt leraktuk – el is kezdtük építeni. Szerintem ez fogja a legtöbb életév-nyereséget hozni a magyar embereknek.” – mondta Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő.

Járai Zsigmond a beszélgetésen azt mondta, 25 százalékkal jobban élhetnénk, ha az ország ügyei rendben mentek volna 2002 óta.

(Kecskeméti tv)

Érdemes a fentiekhez hozzá tenni, hogy Járai Zsigmond lett 2006-ban év európai jegybankára!

Akkor, amikor nem csak monetáris téren kellett védeni a forintot, hanem a kormány politikájával szemben is. Már akkor látszott, hogy a külföld is ráncolt homlokkal nézi az MSZP-SZDSZ vezette kormány tevékenységét.

A cikk:

Járai Zsigmondot választotta a tavalyi év európai jegybankárának a Banker (2007. január 8.) magazin. A Magyar Nemzeti bank elnöke az első magyar díjazott!

Az elismerést olyan vezetőknek ítéli oda a zsűri, akiknek kemény kihívások közepette kell hiteles és átlátható monetáris politikát megvalósítaniuk.

"Járai Zsigmond, az év minden bizonnyal egyik legszókimondóbb jegybankelnöke nem riad vissza attól, hogy hangot adjon aggodalmainak a magyar kormány túlköltekezésével kapcsolatban". A Banker magazin zsűrije azt tartotta fontosnak az értékelés során, mennyire voltak megalapozottak Járai Zsigmond üzenetei és azt, milyen kihívásokkal kellett megküzdenie az elnöknek. (politika.blogter.hu)
Járai Zsigmond - 2010 választás - Dr. Zombor Gábor - Dr. Horváth Zsolt - Bogdándy - Bogdándi

Az MSZP-sek 36 százaléka szerint hazudik a párt nyugdíj ügyben

8 megjegyzés :

„Az elmúlt hetekben a nyugdíjkérdés került a kampánytémák középpontjába. A szocialisták – igyekezvén kezdeményezően fellépni a kampány napirendformálásában –, mintegy a Fidesz „ellenzékeként” ismét nem saját eredményeik bemutatására, hanem a Fidesz jövőbeni szándékainak „leleplezésére” vállalkoztak. A Századvég kutatása azt mutatja, hogy az MSZP stratégiája magukra a kezdeményezőkre ütött vissza: már a nyugdíjasok sem hisznek a szocialistáknak.”

Hozzá tenném, hogy ezen egy cseppet sem lehet csodálkozni. Ugyanis a nyugdíjasok annak ellenére, hogy kevésbé rendelkeznek jogi és közgazdasági ismeretekkel, a saját bőrükön tapasztaltakat nem fogják elfelejteni, még a szocialisták kedvéért sem. Innen kiindulva egyenesen bukásra volt ítélve minden MSZP-s szlogen a nyugdíjjal kapcsolatosan, mert aki 8 éven keresztül átverte a nyugdíjasokat, az hiteltelen lett az emberek szemében.

Ezek után felvetődik a kérdés, mennyire hitelesek azok az emberek, akik a párt színeiben indulván, az óriásplakátokról néznek le ránk.


Itt a cikk: Az MSZP-sek 36 százaléka szerint hazudik a párt nyugdíj ügyben

választás 2010 - politika - Bogdándy - Bogdándi