2009. szeptember 8.

Dorombfesztivál Kecskemét 2009

Nincsenek megjegyzések :
"Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az elmúlt években nagy hazai és nemzetközi sikert aratott Magyar Dorombfesztivál. A rendezvényt az idén 30 éves Leskowsky Hangszergyűjtemény szervezi. A cél továbbra is, felkelteni, erősíteni az érdeklődést az egyik legősibb és legsokoldalúbb hangszer iránt, lehetőséget nyújtani a doromb és a hozzá kapcsolódó kultúrák iránt érdeklődöknek a találkozásra, valamint felkutatni a Magyarországon élő tehetséges doromb-játékosokat. A fesztivál idén is lehetőséget kíván biztosítani látogatóinak, hogy a dorombjátékot a legtekintélyesebb hazai és külföldi szakértőktől láthassák, hallhassák. A szakmai előadásokon résztvevők elméleti ismereteiket is bővíthetik."
Írja a http://www.doromb.com/ -on Szilágyi Áron.

Én pedig érdekes történetet fűznék magához a hangszerhez. Főiskolás koromban sokat közlekedtem stoppal. Kecskemétre jövet egy ilyen utazás alkalmával ismerkedtem meg az ifjabbik Kurtág család egyik tagjával, aki családjával már akkor Franciaországban élt. Sokat beszélgettünk Debrecentől, Ceglédig. Tán 1986 környékén lehetett.
Akkor kért meg, hogy kutassam már ki a kecskeméti dorombkészítők helyét és elérhetőségét, mert sok jót hallott az itteni mesterekről. Én mint főiskolás örömmel segítettem neki.
Így ismerkedtem meg Kurtág György zeneszerző családjával.
Kecskemét - Bogdándy ( Bogdándi )