2009. augusztus 3.

5 millió forint körüli fejlesztés a kertvárosi iskolában II.

Nincsenek megjegyzések :

A kertvárosi iskolában - két hétre a csatornaépítés befejezése után - újra munkálatok kezdődtek. Az iskola épületének a bejárati része fog teljesen átalakulni. A mai nap reggel találkoztam a kivitelezővel, hogy átnézzük a munkafolyamatokat. Az iskola új bejárati ajtót, nagyobb előteret és előtetőt is kap. Természetesen minden a tervek szerint halad. A bejárati ajtó vasszerkezete helyett, egy fából készült ajtó kerül. Ilyen ajtót kap a szélfogó utáni is. Ezzel nagyban tudjuk majd csökkenteni a téli melegkiáramlást. Az ajtókat most készítik.

Ezzel párhuzamosan az előtér is nagyobb lesz, mely csúszásmentes burkolatot fog kapni. Az előtető is faszerkezetű lesz, így harmonikusan fog illeszkedni az új bejárati ajtóhoz és a már meglévő tetőszerkezet faelemeihez.

Most a régi betonburkolat feltörésével kezdték a munkát. A burkolat kiválasztása folyamatban van, a tetőszerkezet terve - alakja és elhelyezkedése – kész, de érdemes átnézni, mert a bejárat két különböző időpontban épült épületrész kapcsolódási pontja, mely ráadásul nem esik egy vonalba.

Az 1900-as évek elején épült téglaborítású épület jó állapotban van, ezzel szemben az 1970-es évek táján épült kőporos borítású, nagyon leromlott állagú. Itt a falborítást javítják ki, majd utána egy fedőfestést alkalmaznak. Ezt az épületrészt a tetőszigetelés után érdemes hosszútávra felújítani.

A mostani munkálatokkal két-három hét alatt fognak végezni a mesteremberek.

Kertvárosi iskola - közélet - Kecskemét - Bogdándy (Bogdándi)