2010. január 22.

Another Planet - Másik Bolygó

Nincsenek megjegyzések :

Még 2009 augusztusában gimnáziumi évfolyam találkozóra utaztam Debrecenbe. Ilyenkor, annak ellenére, hogy az élet ráncai elő-elő bukkannak arcomon, izgatottan és nagy várakozással léptem be egykori iskolám "falai" közé. Találkozni régi osztálytársakkal és tanárokkal, beszélni a múltról, jelenről és sorsokról óriási élmény még akkor is, ha némely esetben első látásra, bajban voltunk a nevekkel.

De miért is jutott eszembe így január közepe táján az osztálytalálkozó? Mert otthon dolgozván megütötte a fülemet egy név, és egy dokumentumfilm cím, mely a HírTv, „Vetítő” című műsorának előzetesében hangzott el.

Moldoványi Ferenc (gimnáziumi osztálytársam) filmrendező a „Másik bolygó” című dokumentumfilmjét fogják levetíteni.


„A négy, kontinensen forgatott kreatív dokumentum-játékfilm gyereksorsokon keresztül ad képet planétánk rejtett arcáról, és fogalmazza meg világunk átfogó és morális válságát. Hét történetben követjük nyomon a kiszolgáltatottság különböző, irracionális stációt, melynek kiskorú szereplői lázadás nélkül, szinte megadóan vállalják sorsukat. Gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak, gyerekkatonák megdöbbentő hétköznapjai tárulnak fel előttünk Kongóban, Kambodzsában és Ecuadorban. A drámai ellenpontozást Máthé Tibor autentikus képi víziója és Szemző Tibor mágikus zenéje teremtik meg” – áll a szinopszisban.


Telefonon beszélgetve pedig szóba került az 5 éves munka már-már emberfelettit követelő esetei is, hisz a fent említett országokban az ilyen témakörű forgatások, nem a támogatott dolgok közé tartoztak.




A film vasárnap, a késő esti órákban lesz látható a HírTv-n.

Vetítés:

2010. január 24. vasárnap 22.05 (I. rész)

2010. január 30. szombat 23.05 (I. rész ismétlése)

2010. január 31. vasárnap 22.05 (II. rész)

2010. február 06. szombat 23.05 (II. rész ismétlése)




Most szombaton (január 23-án, 10-12 óra között) a KÜLÖNKIADÁS c. műsorban beszélgetés is lesz a rendezővel.


Ajánlom mindenkinek!

Another Planet - Másik bolygó - Moldoványi Ferenc - Bogdándy - Bogdándi