2009. november 3.

Fogadóóra (2009. november 3. kedd 17 óra)

4 megjegyzés :

A mostani fogadóórámon nem volt nagy tülekedés, ami azt mutatja, mindenki mindennel meg van elégedve. No biztos nincs így, de első látásra a megjelentek létszáma erre is utalhat. Kérdések viszont voltak.

Érdekes téma került felszínre, ugyanis a Czuczor Gergely utcából is volt egy kedves barátom, - nyugdíjas bácsika - aki az utca földes és egyben kátyús állapotát bírálta. Kérte, hogy legalább mart aszfalttal hozzuk egyenesbe az utat, melyet önköltségen ki is fizetné. Természetesen megoldható a kérés de kevés az értelme, ugyanis a mart aszfalt se olcsó, és ha nincs alatta alap, nem áll össze, nem stabilizálódik, vagyis ugyan úgy kikátyúsodik. Az árról is beszélve, egy útalappal közel annyiba kerül teljes önerővel az említett út, mintha az önkormányzati támogatással együtt egy korszerű utat építettünk volna. Itt elakadt a beszélgetés, mert világosan látszott, hiba volt korábban elzárkózni az útépítéstől. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy aki felvetette az utca rendbetételét, korábban is szorgalmazta az aszfaltos utat, de tőle teljesen függetlenül a többi lakó levelet intézett hozzám, hogy nem kérnek szilárd utat.

Ehhez nem lehet mit hozzá tenni.

Remélem, egy idő után megváltozik az álláspontjuk és lesz szilárd útburkolat ebben az utcában is.

Egy idős bácsika a Csokor utca végéről is mindig eljön. Ő az ottani szennyvízcsatorna bekötést szorgalmazza, ugyanis az utca vége évekkel ezelőtt kimaradt ebből a fejlesztésből a drasztikus szintkülönbségek miatt. Én biztattam, hogy remélhetőleg a KIS-ISPA program keretén belül megoldódnak ezek a problémák is.

A Rozsnyó utca szegélykövezésénél hívták fel a figyelmem egy félbe maradt területre, ahol egy nagynyomású tűzcsapot helyeztek át.

Szerencsére voltak, akik a már elkészült utat dicsérték.

Szóltak utcai hangoskodóról is, kérve segítségemet a rendbontó eltávolításáról, de ez nem az én hatásköröm.
Fogadóóra - Műkertváros - Bogdándy - Bogdándi