2010. január 29.

Lapozgató: MSZP-s szavazatvásárlás közpénzen?

3 megjegyzés :

Érdekes cikkre bukkantam.

Mire képes az a párt, amely 8 évig fosztogatott, most meg alamizsnával akarja azokat magához édesgetni, akiket az elmúlt évek alatt tönkre tett, de csak azért, hogy továbbra is hatalomban maradjon!

_________

A közalkalmazottak és a köztisztviselők 40–50 ezer forintos egyszeri „megajándékozását” vették tervbe az MSZP kampánya kapcsán, értesült a Gondola. Információnkat január 25-én délben közzé is tettük, várva az illetékesek reagálását. Most azt foglaljuk össze, hogy mi történt azóta.

Ezt írtuk négy nappal ezelőtt:

„A kormány a megfelelő időben „meg fogja találni a forrásokat”, és „meg fogja köszönni a közszféra áldozatvállalását”. Szerkesztőségünk várja az illetékesek reagálását.”

S hogy mi történt azóta?

Röviden: semmi.

A kormány nem látta szükségesnek, hogy cáfolja a kiszivárgott hírt.

Ebből több dologra következtethetünk:

1. Nem olvassák a Gondolát. Erről konkrétan tudható, hogy nem igaz. Elegendő a legutóbbi időkből megnézni Sass Szabolcs ifjú szocialista önéletrajzának megváltozását cikkünk után az MSZP honlapján.

2. A kiszivárgott hír igaz. Ez esetben kétségkívül sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet. Ha megerősítik, azzal beismerik, hogy magasról tesznek a demokráciára és az oly sokszor hangoztatott „kampánymentes költségvetésre”. Ha letagadják, nem oszthatnak a választás előtt.

Az osztogatás gőzerővel folyik

Osztani viszont akarnak, amire félelmetes példa a PSZÁF-tól a krízisalapba vezényelt 500 millió forint. Ezt a pénzt hatalmi szóval kiveszik a betétbiztosítási alapból, és átirányítják a választási kasszába, aminek szemérmesen a „krízisalap” nevet adták.

Végső konklúzió:

Az MSZP osztogatást szeretne, de még nem tudják, vajon megéri-e ezek után. Ugyanis az ingatlanadó eltörlése után „pénzt találni” a „takarékos állam” kasszájában: nevetséges hazugság volna.

Tehát az MSZP és a kormány várja a szerencsés fordulatot. Mint Hitler a bunkerben.

Olvasóink visszajeleztek!

"Tisztelt Szerkesztőség!

A mai napon, a januári béremmel együtt megkaptam "egyszeri keresetkiegészítés első" címen brutto 49.000.- Ft-ot.

Tájékoztatás szerint április elején ismét kapunk.

Közalkalmazott vagyok."

Név és cím a szerkesztőségben

(Gondola)

_____________

Mily érdekes lenne, ha mondjuk azoknak a nyugdíjasoknak, - akiktől elvette az MSZP a 13. nyugdíjat ezt hallván, - kinyilna a bicska a zsebükben. Tegyük fel a helyi és országos nyugdíjas szervezetek a sajtó felé is kikérnék maguknak.

"Tisztelt MSZP, most másoknak osztogatnak, osztogatnak, minket meg 8 éven keresztül fosztogattak!"

2010 választások - politika - Bogdándy - Bogdándi