2009. december 4.

Öt éve történt

13 megjegyzés :

Egy 2004. november 29.-i írásomat adom most közre.


"Több mint 2 hete, azaz pontosan november 10-én érkezett egy telefax üzenet Dr. Balogh László úrhoz, a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés MSZP-s elnökéhez. Ez még nem hír, hiszen nap mint nap érkezhetnek üzenetek, magát a telefaxot is azért találták fel, hogy egy levél akár kontinenseken át is pillanatok alatt elérkezzen a címzetthez. Ám ez a levél nem akárhonnan jött és nem akármit tartalmazott. A feladó a Hargita Megyei Tanács volt, a levél pedig arra kérte Dr. Balogh László elnök urat, hogy a megyei közgyűlés elnökeként buzdítsa a Bács- megyeieket a szavazáson való részvételre, és hogy voksoljanak igennel. Nos, amilyen gyorsan megtudta, (még aznap) és intézkedett is az elnök úr annak idején, amikor a megyei pedagógiai intézet CD-jén nem odaillő képeket találtak, olyan lassan jutott el ez a kérés a fax készüléktől az elnök úr szobájáig, pontosabban nem jutott el. Ezt a néhány méteres távolságot ugyanis két hét alatt nem sikerült megtennie. Dr. Balogh László a november 26-i közgyűlésen legalábbis azt nyilatkozta ártatlanul, hogy nem látta a levelet.

Lehetséges az, hogy az elnökúr két hétig be se ment az irodájába, de ha bement, meg se nézte az addig összegyűlt leveleit? Nos, azt már tudjuk, hogy a levél létezik, azt is tudjuk, mi áll benne. Nagyon szomorú, hogy nem akkor és nem attól tudtuk meg aki, és amikor kapta. De, ahogyan a címből is kiderül, jobb későn, mint soha. Hivatalosan ugyanis még mindig nem került nyilvánosságra a levél, az abban foglalt kérésnek Dr. Balogh László elnök úr a mai napig nem tett eleget. A lehetőség még nyitva áll előtte. Mondja ki bátran az igent, de kimondhatja a nemet is, vagy a belső lelki vívódása a pártérdek és saját lelkiismerete között gátolja ezt? De ne ítélj, hogy ne ítéltess. Nem mondok hát ítéletet a történtekről, inkább én kérem Önöket, immár a Hargita Megyei Tanács nevében is, hogy jöjjenek el Önök is szavazni, és voksoljanak igennel."


Én akkor igennel szavaztam!

kettős állampolgárság - december 5. - Bogdándy -Bogdándi

Őszi nagytakarítás a Műkertvárosban

14 megjegyzés :

Az ősz elhúzódása igencsak feladta a leckét önkormányzatunknak. A fokozatos levélhullás helyett, két hét alatt valósággal egyszerre, szőnyegszerűen borította el a lomb az utcákat. Ennek összetakarítása óriási feladat volt számunkra.

A napokban került sor a Műkertváros lombtakarítására, melyet néhányan már – hozzá teszem joggal – szóvá is tettek. Volt olyan, aki erősebb kifejezést használt, mások csak kértek.

Valamelyik írásom fórumában válaszoltam is egyikre, feltárva a késés okait.

Akkor említettem, most meg látható is, hogy közmunkaprogram keretében tud ebben a helyzetben az önkormányzat látványos eredményt elérni, ami sajnos néha-néha döcög. Nem az önkormányzat hibájából, hanem maga a közmunka emberi tényezője adja a döcögés okát.

Most a Műkertváros kritikus részeket takarították fel a munkások. Mártírok útja, Csokor utca, Gizella tér, Bakule Márton és a vele párhuzamos utcák.

Beszélgettem az ott lakókkal, akik megköszönték a falevelek összetakarítását, ugyanis ezekben a párhuzamos utcákban a platánfák óriási lombtömeget adnak.

Nemcsak a faleveleket takarították össze, hanem egyúttal az útpadkák tisztítását is elvégezték.

A faleveleket óriási kupacokba hordták össze, ahonnan majd tehergépkocsi fogja elszállítani.
Kecskemét - Műkertváros - Bogdándy - Bogdándi