2009. szeptember 1.

Fogadóóra (2009. szept. 1. kedd, 17 óra)

Nincsenek megjegyzések :

Világviszonylatban kevés embernek érdekes ez a téma, de ha a kecskeméti körzetemet helyezem az első helyre, – Műkertváros, Szolnokihegy - akkor viszont előkelő helyet foglal el.

Minden hónap első keddjén 17 órától tartom a fogadóórámat a kertvárosi iskolában. Van, amikor sokan vannak, van amikor kevesen. Ha sokan vannak, akkor vagy egy társasház, vagy egy utca közössége jön hozzám kérésekkel. Ha kevesen vannak, akkor több az egyéni probléma, vagy remélem nincs olyan gond, amit meg kellene beszélni.

Ma kevesen voltak. Van egy aranyos bácsika, aki mindig eljön. Ő a Csokor utca végén lakik és az ottani szennyvízcsatornáért, annak megépítéséért látogat el hozzám, vagy csak azért, hogy váltsunk néhány szót. A csatorna tényleg kell, mert ott van olyan család is, aki a szennyvizet a csapadékvíz-elvezető csatornába ereszti. Ez pedig szabálytalan. Azt tudni kell, hogy a Csokor utca 2/3 részéig csatornázva van. A maradék 1/3 rész, melyen a bácsika telke is fekszik nincs csatornázva. A gond ott van, hogy átemelőt kell kiépíteni. A telkek olyan alacsonyan fekszenek, hogy e nélkül a szennyvízcsatornázást nem lehet megoldani. Szakemberek álláspontja.

A földes utcák aszfaltozása is szóba került. Annyira elszúrta az előző képviselő ezzel kapcsolatosan a renomét, hogy az érintettek kevésbé hiszik el a munkálatok elkezdését.

Egy házaspár rendíthetetlenül bombáz kérdéseivel az aszfaltozás időpontját firtatva. Igazuk van, mert ők is azok közé tartoznak, akik az ISPA után nem útstabilizációt kaptak, hanem agyagos földet, mely eső esetén járhatatlan. Megértem aggodalmukat.

A Mezőszél sor utcájának az ipari területtel határos oldala évekig „lerakat” volt, mivel oda a tulajdonos „engedélyével” bontási hulladékot halmoztak fel. Ez már szerencsére a múlt. Most néhány hónapja rendeződött a helyzet. Elszállították a hulladékot és az alacsonyan fekvő területet termőfölddel töltötték fel. Most az a probléma, hogy a Gyöngyvirág utca leaszfaltozása után itt is megnövekedett a forgalom. Én ezt annak idején felvetettem, de senki sem vette figyelembe.

Forgalomkorlátozást kell bevezetni, mely egyébként is indokolt a területen.

Meg is ígértem, hogy megnézem a területet a fogadóóra után. Este hét órakor még ott beszélgettem a lakókkal. A kamionok itt vágják le eddigi útjukat meséli egy fiatal, akinek gyermekei önfeledten játszanak az utcán. Ők tartják itt rendbe - fűnyírás, szemétszedés - az egész utcát. Kertvárosi övezet.

De visszatérve a fogadóórámra, eljövetelem előtt egy egész osztály szülőértekezletére csöppentem be. A szülők mintha megbeszélték volna egyszerre kérdezték az útkereszteződés sorsát. Féltik gyermekeiket. Elmondtam a legfrissebb álláspontot, mely szerint az önkormányzat pályázat útján a jövőre megteremti az átépítéshez szükséges költségkeretet.

Bogdándy ( Bogdándi )