2010. március 12.

Napirenden az útkereszteződés

Nincsenek megjegyzések :

A mostani gazdasági helyzetben elég nehéz olyan döntéseket hozni, ami a 2006-ban eltervezett műkertvárosi fejlesztések teljes egészét meg tudná valósítani. A csődközeli országhelyzet, a mostanra 240 százalékkal nőtt államadósság jelzi, az elmúlt években drasztikus állami támogatásmegvonást átélő önkormányzati helyzet pedig mutatja, hogy városunk egyre nehezebben tud egy életképes, jól prosperáló, ezen állapotokat túlélő városgazdálkodást működtetni. Sajnos az elmúlt időszakokban a műkertvárosi fejlesztéseket is ezen tényezők határozták meg.

Ettől függetlenül mindent megtettünk, és a jövőben is mindent meg fogunk tenni, hogy a lehetőségekhez mérten fejlődjön a városrész. Ha valaki figyelemmel kísérte blogom írásait, akkor ezekről a fejlesztésekről végig tájékozódhatott.

Most, a Klebelsberg Kuno és a Mártírok útja útkereszteződés átépítésének a lehetősége került napirendre. Mivel igen egyedi kereszteződésről van szó, nagyon nehéz kiválasztani azt a megoldást, mely leginkább szolgálná a biztonságos közlekedést.

Mérések, hatástanulmányok, tervek, TRT módosítás és természetesen pénz kell egy ilyen beruházás megvalósításához. Becslések szerint 50-60 millióba is bele kerülhet egy ilyen átépítés.

Csak a szemléletesség kedvéért érdemes megnézni, ha egy körforgalom kerülne megépítésre, akkor milyen változtatásokat kellene elvégezni az útkereszteződés közvetlen környezetében. Ezeket a változtatásokat csak a Terület Rendezési Terv (TRT) módosításával lehetne megoldani. Közművek áthelyezése, esetlegesen területek bevonása is szükséges lenne az új csomópont megvalósításához.

Azért bocsátom rendelkezésre ezt az elképzelést, lehessen látni, igen megfontolt döntésre van szükség ahhoz, hogy a Mercedes gyár közelsége miatt megnövekedő forgalmat is elbíró új csomópont épüljön a régi helyére.

Bogdándy - Bogdándi

Miért nem szavaz a baloldal az MSZP-re! (2.)

7 megjegyzés :
A baloldali szavazók ezért nem szavaznak az MSZP-re!

Félnek, ha az MSZP bejut a parlamentbe, továbbra sem lesz munkájuk!
A munkanélküliség megduplázódását nézve, meg lehet érteni a baloldal aggodalmát!
"A mi éveink" - Magyarország számokban 2002 - 2010
Bogdándy - Bogdándi - 2010 választás