2009. október 14.

Röviden a Műkertvárosról

1 megjegyzés :

A Székely Bertalan utcában elindultak a munkálatok

Sok telefont kaptam, hogy mikor kezdődik el a Székely Bertalan utcában az aszfaltozás. Én még egy nappal ezelőtt is türelemre kértem az ott lakókat. Megvolt az okuk a bizalmatlanságra, ugyanis az eddigi víziközmű társulat útalapja csak a sárdagasztással ért fel esős időben. Igazuk volt. Most azonban elkezdődtek a csapadékvíz elvezetést szolgáló csatornák kiépítése, mely után jöhet az útépítés. Ez néhány napot vesz igénybe.

A Rozsnyó utcában tűzcsapot helyeztek át

A Rozsnyó utcában már minden elkészült, hogy az aszfaltréteg is a helyére kerüljön, de az utca végén túl közel volt a kiépült útszélhez a BÁCSVÍZ földbe süllyesztett tűzcsapja, melyet távolabb kellett helyezni. Ezúton is köszönöm a BÁCSVÍZ ZRT-nek a gyors munkát.

Útszegélyek tisztítása

A Gyöngyvirág, Bakule, Borostyán, Liget utcákban a közmunkaprogram keretében az útszegélyeket takarították ki. Az esővízzel és a széllel odarakódott gyomos homokot távolították el. Így az esővíz is gyorsabban tud a gyűjtőcsatornákba jutni.

Fák lombkoronájának felnyesése

Főleg a Bakule Márton, de a Borostyán, a Liget, és a Majális utcában is annyira lenőttek a fák ágai az elmúlt 10-15 évben, hogy lehetetlen volt a járdán közlekedni. Az elmúlt hónapokban úgy felnyesték a fákat – főleg platánfákról van szó – hogy most már a járdákat is biztonságosan tudják használni a lakók.

Műkertváros - Bogdándy - Bogdándi

Ott leszünk az EB selejtezőn

Nincsenek megjegyzések :

Előző írásomban említést tettem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a KNKSE ott lehessen a magyar női kézilabda válogatott mérkőzésén. Hál’ Istennek sikerült. El kell mondjam, volt ahol zárt ajtók fogadtak. Ilyen az élet. De mint szokták mondani minden jó, ha a vége jó. Így történt ez nálunk is, ugyanis egy névtelenséget kérő cég segített az egyesületnek. Ennek köszönhetően közel negyven fővel, mind a felnőtt, mind az ifi csapat együtt szurkolhat a magyar női válogatottnak csütörtökön a városi sportcsarnokban.

Köszönjük.

EB selejtező - női kézilabda - KNKSE - Bogdándy - Bogdándi