2009. július 23.

Dől a mínusz az önkormányzatokhoz

1 megjegyzés :

A politikai uborkaszezon ellenére is folynak a munkálatok a kormány boszorkánykonyhájában.

Az elkövetkezendő önkormányzati megszorításokra utalnék, ami 120 milliárd. Ebből Bajnai Gordon miniszterelnök úgy látszik jottányit sem enged! Kitartó miniszterelnök az biztos, láthattuk ezt a liba bizniszénél is, ahol ugyancsak kitartó munkával tömegével tett taccsra, a mezőgazdaságból élő vállalkozókat.

A 120 milliárdra még habként rájön, hogy az MSZP politikusai – mint már ezt megszokhattuk – egymással is ellentmondásba keverednek ennek területi elvonásának tárgyában. Van, aki az önkormányzati fejlesztéseket látja vízióként beszűkülni, - aszfaltozás, útépítés - mások azt mondják, hogy pont ezeken nem fog spórolni a kormány, de például fog az oktatás, és szociális kiadások terén.

Úgy látszik, igen erős nyomot hagyott az EU-parlamenti választás a fejekben, mert a célirányos tettek helyett, összevisszaság uralkodik a kormányzati szürkeállományokban.

Érdemes még itt megemlíteni - amit szintén ez a társaság agyalt ki - az 5%-os ÁFA emelést, amely mondjuk egy 2 milliárdot érintő összkiadásnál, 100 milliós plusz tehertételt jelent a hivataloknak. Nem kell túl sok tudomány ahhoz, hogy egy nagyobb költségvetéssel rendelkező önkormányzatot, mint mondjuk a miénk, ez jobban megterheli, mint egy kisközségét.

Erre akar még a Bajnai grémium, uszkve 120 milliárdot rápakolni. Ha ezt testvériesen elosztjuk, akkor is a megyei jogú városok nem ússzák meg egy újabb, kb. 200 milliós tehernél olcsóbban.

Nálunk még folynak a számolások, de az biztos, hogy ez néhány százmilliós nagyságrendű plusz tehertételt fog jelenteni.

Hol van most a kecskeméti MSZP-SZDSZ politikai vonal? Hol vannak azok, akik harsányan az éterbe kiáltották napirendelőtti felszólalásaikban, milyen galád a jobboldali városvezetés? Megjegyzem, Adorján képviselőtársam - polgármestert méltató - tárgyilagos beszéde még most is a fülemben van, ami előtt le a kalappal.

Tehát kedves baloldali képviselőtársaim! Itt az idő, hogy csapást mérjetek azokra, aki mindezt le akarják tuszkolni a torkunkon. Mindenki torkán, mert nincs kivétel! Ti is idetartoztok!

Kecskemét - kecskeméti politika - politika - Bogdándy (Bogdándi)

M A D Á R T Á V L A T 5. (játék)

Nincsenek megjegyzések :
Mi látható a képen és hol található?
A megfejtés 3 részből áll.
(ország - város, vagy földrajzi hely - mit ábrázol a kép, mi a helyes megnevezése)
A megfejtéseket a "FÓRUM ROVATBAN" lehet elküldeni, mely mindenki számára láthatóan meg fog jelenni.
A megfejtést, a megjelenési dátumtól számított 15. naptól közöljük!
MEGFEJTÉS
Magyarország, Budapest, BUDAI VÁR