2009. szeptember 28.

Utcák aszfaltozása, zárt csapadékvíz elvezetéssel

3 megjegyzés :
A Műkertvárosban elkezdődtek a lakossági önerős útépítések. Sokat kellett rá várni, de most már látszik, hogy megérte. Legelőször csak aszfaltos utak építése volt betervezve, de tovább gondoltuk az útépítést és hozzá tettük a zárt csapadékvíz elvezetést is, ami azt jelenti, hogy nem kell vízgyűjtő árkokat kiásni az utcákban, hanem az aszfaltozás után, virágos zöldfelületet lehet létrehozni az eddigi árkok helyén. Ennek alapján 5 utca lesz zárt csapadékvíz elvezetéssel együtt leaszfaltozva a Műkertvárosban. Az Alkotás, a Rozsnyói, a Fényes Adolf, az Iványi-Grünwald Béla, és a Székely Bertalan utcák.

Mivel a Klebelsberg Kuno utca igen magasan van az előbb említett utcákhoz képest, ezért kissé megemelték az utcák szintjét. Van ahol, ezek után is olyan nagy különbség marad a két utcaszint között, hogy az utca másik végének egy részét csak nyílt, vályúszerű csapadékvíz elvezetéssel lehet megoldani, ugyanis nem lehet az út alá, a földbe építeni a csatornát. Ebből a csapadékvíz az utca legközelebbi süllyesztett csatornájába fog folyni. Pl.: Alkotás utca.

A Székely Bertalan utca terveinek engedélyezése még tart. Ezért, ez kb. 2-3 hét után kerülhet olyan stádiumba, hogy a munkálatok elkezdődhessenek. Minden utcának csak az egyik oldala lesz zárt csatornával ellátva. A Klebelsberg felől nézve a bal oldalon. Itt "K" szegéllyel építik ki az út szélét. Az aszfaltos felület pedig kb. 1%-os lejtéssel vezeti az itt található csatornaszemekbe a csapadékvizet.

Műkertváros - lakossági önerős útépítés - aszfaltozás - Bogdándy - Bogdándi