2009. szeptember 23.

Munkával segítem a női kézit

Nincsenek megjegyzések :

Ez év tavaszától fogtam hozzá a tudósítások írásához. A többnyire későn este írt kecskeméti női kézilabdáról szóló beszámolóim azt a célt szolgálták és szolgálják a mai napig is, hogy ismerjék meg a kecskeméti lánycsapatot.

Másfél évvel ezelőtt indult a történet, ugyanis régi jó barátom Kalmár Jenő akkor tette fel nekem a kérdést, mi lenne, ha a KNKSE-ben szerepet vállalnék. Akkor rögtön nem tudtam mit mondani csak azt, hogy átgondolom.

Néhány hónappal később, bizalmat kaptam és így az egyesület alelnökeként kezdtem segíteni a lányok pályafutását. Nehéz időket éltünk át, de a lelkesedés vitt bennünket előre. Mondhatni fillérekből kezdtük újraépíteni a csapatot. Nagy szükség volt a lányok akaraterejére és a munkánkra, mert legelőször a semmihez tettünk hozzá egy csipetnyit, hogy az egyesület talpon maradjon. Hozzá kell tennem, a szponzorok és a támogatók segítettek abban, hogy a legszükségesebb dolgokra jusson. Én, mint önkormányzati képviselő tudván a város helyzetét, és azt, hogy az élsport mennyibe kerül önkormányzatunknak, csak morzsákért tudtam harcolni az egyesületnek, amit ezúton is megköszönök a sportbizottságnak. Ez is jól jött.

Így építkeztünk lassan, lassan felfelé. A bajnokságban, amit néhányan leírnak, sőt legyintenek rá, tisztességgel helytálltunk, mi több, az élmezőny után az 5. helyre sikerült felkapaszkodnunk. Azaz igazság, hogy valahol el kell kezdeni. Mi itt kezdtük el. Természetesen célunk nekünk is van, amit el is szeretnénk érni, de addig sokat kell még dolgoznunk.

A lányok tele vannak önbizalommal, és tetterővel. Az ifikből sokan átkerültek most a felnőtt csapatba. Féltem ettől, de úgy látom, hogy a tapasztaltabb játékosok segítik a fiatalokat, akik pedig bekerülvén a nagy csapatba bizonyítani akarnak. Az első két mérkőzést magabiztosan nyerték meg.

Én pedig harcolok a morzsákért, az edzőkkel karöltve írom a tudósításokat, fotózok, és szponzorokat keresek.

Hiszem azt, ha a magyar női kézilabda világviszonylatban az élmezőnyhöz tartozik, akkor itt Kecskeméten is érdemes küzdeni a lányokkal a jobb eredményért.

Néhányan megjegyezték, hogy miért vállaltam fel, mert szerintük értelmetlen az egész.

Nem valami ellen, hanem valamiért dolgozom, szoktam válaszolni.

KNKSE - női kézilabda - sport - NB II. női felnőtt kézilabda - Kecskemét - Bogdándy - Bogdándi