2010. szeptember 16.

Történelmi témapark Kecskeméten

3 megjegyzés :
2009-ben Franciaországban jártam. Francia vendégeink elvittek bennünket a Puy du Fou témaparkba. Csodálatos élményben volt részünk.
Kecskeméten is egy hasonló, hazánk történelmét átfogó park fog épülni.
Városunk és az ország büszke lehet rá, hogy francia vendégeink segítségével és szakmai támogatásával együtt itt is megvalósulhat ez a grandiózus terv.

Ennek kapcsán 2010 szeptember 15-én, Kecskeméten a Bács-Kiskun megyei önkormányzat tanácstermében sajtótájékoztatót tartott Philippe de Villiers a Vendeé Megyei Közgyűlés elnöke aki a Puy du Fou kitalálója és a fia Nicolas de Villiers, aki a park igazgatója, továbbá Bányai Gábor a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke és Zombor Gábor Kecskemét polgármestere.

"Engem a magyar történelem mindig is nagyon mélyen érintett. Azt vettem észre, hogy sok a közös vonal. A Történelmi Témapark egy új koncepció. Olyan élményeket biztosít, ami a kulturális turizmust szolgálja. Lényege, hogy egyszerre tanulunk és szórakozunk" - fogalmazott Philippe de Villiers, a Vendée Megyei Közgyűlés elnöke.

Az előzetes tervek szerint, a 2011-ben induló beruházás 2013-ra készül el. Várhatóan 500 főt alkalmaznak a parkban akkor, amikor elkészül a teljes projekt. A park egész napos programot fog biztosítani az érdeklődőknek, teljes vendéglátással. A tervek szerint a vendéglátás szinte kizárólag magyar termékekből áll majd, amit a megyében működő vállalkozások állítanak elő. Természetesen a gyermekekre is gondolnak: részükre is lesznek programok és kiállítások.

A beruházás első üteme 83 millió euróba kerül. (285Ft=1€ kb.: 23,6 milliárd forint)



A videón a francia témapark egyik műsorába lehet betekinteni.



Riport (francia) a Puy du Fou igazgatójával - Nicolas de Villiers


2009-ben készült fotóimat itt lehet megtekinteni.
A témapark létrehozásával Kecskemét, hazánk több mint ezeréves történelmét tudja majd bemutatni az odalátogatónak.