2010. március 24.

"Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön..."

4 megjegyzés :

Beszélgetés Regőczi Miklóssal, a BKV Zrt. volt veztérigazgató-helyettesével


Részletek a Magyar Nemzet cikkéből

....

– Milyen politikai kérések voltak még?

– Például hogy vegyünk fel embereket. Egyszer Antal Attila keresett meg, hogy Lendvai Ildikónak valamilyen ismerősét kell elhelyezni, tegyek valamit, mert Lendvai már vagy ötször hívta. Találkoztam a kedvezményezett úrral, de teljesen alkalmatlan volt, nem tudtam felvenni, képtelenség volt. Végül egy külső cég már létező szerződéséhez a cég beleegyezésével hozzácsaptuk a fizetése összegét, és rajtuk keresztül megkapta.

– Mekkora fizetést kapott ez a derék ismerős?

– Úgy emlékszem, háromszázezer forintot havonta.

– És ezért nem csinált semmit.

– A BKV-nál biztos nem.

– Lendvai Ildikó örült ennek a megoldásnak?

– Nem tudom, én jeleztem Antalnak, hogy ebben a formában sikerült elintéznem az ügyet, azt mondta, hogy rendben lesz.

– Fel kellett még venni valakit?

– Persze. Lelovics Ottó szólt, hogy menjek be Lamperth Mónikához a minisztériumba, ott egy államtitkárral vagy államtitkár-helyettessel találkoztam, aki kérte, hogy a feleségét vegyük fel a céghez. Mondtam, hogy ez nem túl szerencsés megoldás, de megnyugtatott, hogy a felesége a leánykori nevét használja, senkinek nem fog feltűnni. Fel is vettük.

– Nos, végül is ez egy apró siker a munkanélküliség elleni harcban. Voltak egyedi, ritka kérések is?

– Voltak. Mondjuk, Nyakó Istváné. Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön pár alkalommal, ifjúsági táboroztatásokhoz. Nyolc-tíz busz kellett nekik. Engem hívtak fel, én meg elintéztem cégen belül a közlekedési igazgatósággal, hogy megkapják.

– Fizetett valaki a buszokért?

– Dehogy.

......

Az interjú egésze itt olvasható

MSZP - 2010 választás - Bogdándy - Bogdándi

Miért nem szavaz a baloldal az MSZP-re! (6.)

6 megjegyzés :
Tönkre verték az oktatást. A baloldali emberek is érzik, és látják ezt. Ebből is elegük van.

„Egyszerűen nem értem, hogy a diáknak több joga van, mint a tanárnak. Ezzel az elmúlt években jócskán vissza is éltek a tanulók. Az oktatáspolitika semmit sem tett annak érdekében, hogy helyre kerüljenek a dolgok. Én baloldali vagyok, de ami itt folyik, azt nem tudom elfogadni.” (Péter)

„Nem lehet buktatni? Ez nevetséges. A többi diák sínyli ezt meg. A rosszul tanulók visszavetik az osztály előrehaladását a tanulásban. Ez felháborító. Itt nincs jobb, vagy baloldal. Ez mindenkit visszavet. A döntésben viszont van felelős. A baloldali kormány hozta meg ezt a döntést Magyar Bálint vezérletével. Ezért az MSZP-SZDSZ kormánynak felelni kell. Remélem, mindenki tudja, mit kell tennie április 11-én!” (Katalin)


„Mit lát és tapasztal a gyerek? Szövegelhet a tanárnak, mert úgyse történik semmi. Ha úgy gondolja nem tanul, mert úgysem fogják megbuktatni. Egész nap bambul a tv előtt és látja, kár görnyedni a könyv felett, mert csalással, lopással többre mehet. Kiábrándító a mai állapot. A tanárok pedig csak elhivatottságból maradnak a katedra mellett. Nincs se anyagi, se erkölcsi elismerés, ami a pályán marasztalná őket.” (Mária)


A szülők minden nap szembesülnek ezzel. Felháborodásukat meg lehet érteni.

2010 választás - Bogdándy - Bogdándi - politika