2009. augusztus 2.

Csak a kárörvendőknek érdekes

Nincsenek megjegyzések :
Hallottam, utána meg is néztem, hogy milyen örömtáncot járnak egyesek akkor, amikor az önkormányzat tevékenységéből adódóan hibát vélnek felfedezni. Nosza rögtön gyerünk, nézzük meg, fotózzuk le és írjuk meg jelszóval adják azután közre diadalittasan szerzeményüket.
Nyilván valóan ez a legegyszerűbb, mert nem kér gondolkodást.
Csak példaként említeném Dr. Brúszel László képviselőtársam év eleji napirendelőttijét, aminek tartalma szintén mellőzte az utánajárást. Meg is lett az eredménye, ami egy általam előadott napirendelőtti volt. Ki is verte a biztosítékot a baloldalon. Ezután jött a csattanó, Brúszel képviselőtársam bocsánatot kért, melyben elismerte, nem nézett utána a dolgoknak. A bocsánatkérés tisztelendő, de ez semmit nem von le abból a kálváriából, amit duzzogva a napirendelőttim elhangzása közben végeztek a közgyűlésen.
Nos, valami hasonló látható és olvasható mostanában. A kerékpárútról van szó, ahol érdekes és tényleg mulatságos szituációkat teremt a bürokrácia. Az a bürokrácia, mely az önkormányzat és a külső cégek közötti igen lassú információáramlás következményeként jön létre.
Az tudni való, hogy az önkormányzat még a beruházás megkezdése előtt kérte a DÉMÁSZ-t az oszlop áthelyezésére, de ez a mai napig nem történt meg. A kerékpárút elkészítése meg határidős munka volt, így történhetett az, hogy a mulatságos szituáció még most is fennáll.
Megjegyzem, hogy a kerékpárút műszaki átadása még nem történt meg.
Itt jön az írás bevezetőjében említett effektus, amikor rögtön irogatnak, ahelyett, hogy utána néznének az esetnek. De némely tollforgató – tisztelet a kivételnek – nemcsak irogat, hanem lehetőséget ad – megint csak – a gondolkodást nélkülöző, mérhetetlenül nagy tudással rendelkező erre reagálóknak, a megnyilvánulásra is.
Mert - mint én is írtam - mulatságos eset, de csak ennyi, mert ez belefér. Azonban erre politikai színezetű mázt kenni, kötekedő cselekedet.

Kecskemét-politika-Bogdándy (Bogdándi)