2009. szeptember 12.

2002 óta folyamatosan hazudnak

2 megjegyzés :

Azért érdemes a baloldali kormányzást 2002-től górcső alá venni, mert igazából innen vette kezdetét az ország tönkretétele. Medgyessy Péter, akkor színre lépő miniszterelnök ugyanis egy prosperáló országot vett át, plusz háromszázhúsz milliárd forinttal a kasszában. Tudom, hogy elcsépelt már az utóbbi mondat, de ez a valóság. És nemcsak prosperáló országot vett át hanem, egyre jobb kedvű, lelkileg is kiegyensúlyozottabb társadalmat. Ezt kevesen említik meg. A polgári kormánynak ugyanis a másik nagy érdeme az volt, hogy rendet téve a fejekben, morálisan is helyre tette az országot.

Tehát ez volt 2002-ben a kiinduló pont, mely után először csak gyülekeztek, majd teljesen elborították Magyarország egét azok a viharfelhők, melyből a gazdasághoz nem értők, a korrupcióból élők, a folyamatosan hazudozók, és a jogállamiságot semmibe vevők táplálkoztak, növekedtek. Mostanára eljutottunk oda, hogy mindez, amit 2002-től a baloldali kormányzati erők és azok sleppje napjainkig új irányként vezetett be országunkban, életvitelként megjelent a társadalomban is. Ez már a tragédiánál is nagyobb baj. Itt tartunk most.

A bevezető után - a Gondola jóvoltából - az eurózónához történő csatlakozási jóslatokat eleveníteném fel. Ez hűen leképezi, bizonyítja, megmutatja, hogy ámokfutó miniszterelnökeink a munkájuk során a sok hazudozással együtt hogyan látták a csatlakozásunk esélyeit. A 2002 óta egyre távolabb eső dátumok a gazdaság állapotáról tagadhatatlanul gyenge és sajnos egyre kilátástalanabb képet mutatnak.

Nos 2002-ben Megdesssy Péter és kabinetje a 100 napos program osztogatása után, megreccsentette az országot. Ez látszott az eurózónához való csatlakozásunk tendenciáján is, ugyanis a nagy hévvel bejelentett 2006-os dátum rögtön szertefoszlott, mint a köd. Emlékszem Járai elnökúrral folytatott beszélgetésemre, melyben ő tarthatatlannak nevezte a 2006-os céldátumot, felsorolva azokat a baklövéseket, melyeket az akkori Medgyessy kormány elkövetett.

Azután jött a 2007-es dátum. Látható azonban, hogy minél jobban elhatalmasodott a Medgyessy kabinet dilettantizmusa az ország vezetésében, annál kintebbre tolódott az ígéret is. A 2009-es dátum, mint harmadik jóslat pedig jelezte, hogy az országot gallyra vágta Medgyessy.

Valamit tenni kellett, jött puccsal Gyurcsány Ferenc, aki már trónra lépésének első napjától kezdve szórta a pénzt. A Medgyessy által gallyra vágott ország látszólag javult, de a mélyben még nagyobb pénzügyi gondok jelentkeztek. Olyan látszat volt ez, mint egy kívülről pirosló alma, mely belülről rohad. Hova rohant ekkor az ország? A fizetésképtelenség felé. Gyurcsány ezt sok minden mással be is vallotta az őszödi beszédében.

Ebből következően a kormány eurózóna tippjei meg az elérhetetlenségbe szaladtak a 2012-es első kijelentéssel. Az ország olyan rossz állapotba került, hogy Gyurcsány rögtön 3 évvel ki is tolta a céldátumot. Volt még egy próbálkozás de ez is csak növelni tudta az évek számát. A 2013-as dátum jóval a gazdasági világválság előtt született, ami Megydessy első próbálkozásához képest több mint a duplájára emelte az évek számát. Ilyen állapotban ért minket a válság.

Jól látni az évek alakulásán, hogy Medgyessytől számítva a jövő-menő kontár kormányzások ország tönkretétele miatt, az eurózónába való belépésünk sosem valósult meg, hanem folyamatosan kitolódott.


Most újra napvilágra kerültek évszámok, ami a Bajnai kabinet jó színben történő feltüntetéséhez szükségesek, ugyanis jön a 2010-es költségvetés és a választások. A Gondola szellőztette meg a számokat.

Ha visszatekintünk, akkor az eddigi jóslatok folyamatos bedőlését konstatálhatjuk.

A mostani számok is beszédesek.

A piárból ugyan itt is kiderül, hogy megpróbálja a kormányzás vezető pártja az MSZP, hazugságokkal jó színben feltüntetni az éveket, de nézzük meg józan paraszti ésszel ezeket.

Medgyessy idejében 4 évre voltunk a csatlakozástól, Gyurcsány idejében ez 7 évre tolódott ki. A mostani kampány számadatai pedig, melyek újra bukásra vannak ítélve, 5-7 év körülire saccolják a csatlakozás évét. Mi lehet a gazdaság állapotát tekintve a valóság? 2018?

Konklúzióként a végére kijelenthetjük, az eurózónába való belépési dátumunk egyre távolabb kerülése bizonyítja, hogy az ország gazdasági állapota nem javul, hanem egyre rosszabb lesz.

Bogdándy - Bogdándi