2009. június 15.

VAKÁCIÓ

Nincsenek megjegyzések :
Az utolsó nap is véget ért az iskolában. Gyermekeim nagy örömmel szaladtak felém a református iskola folyosóján. Megérdemlik a szünetet, és megérdemli minden diák, mert a sok tanulás után kell a pihenés is. Eddig a tanulás időszaka volt, most pedig következik a pihenésé. Mindezt azért írom le, mert egy évvel ezelőtt a képviselői körzetemben Olimpiai Heteket rendeztem, ahol 16 napon keresztül gyerekseregek hada játszott önfeledten. Ez jutott most eszembe.

Komlós Józsi írt is egy cikket annak idején, melyet most csak a nosztalgia miatt is közre adok.

Olimpiai Hetek a Műkertvárosban


Bogdándy Ferenc képviselő kezdeményezésére nyüzsgő, életteli kavalkádot varázsoltak két héten át szűkebb pátriájukba a műkertvárosiak. Az olimpia jegyében megrendezett programsorozat keretében sportversenyek, közösségi összejövetelek és gyermekprogramok kínáltak vidám szórakozást a vakáció és az olimpia napjai alatt: jó levegőn, kellemes környezetben.

Utólagosan visszatekintve elmondható, hogy nagy sikerrel zárult az Olimpiai Hetek rendezvényeinek két hete a Műkertvárosban. Bogdándy Ferenc képviselő elmondta, hogy a programsorozatot egy funkció nélküli, több mint nyolc éve üresen álló zöldövezeti területen bonyolították le, amely két hétre élettel telt meg.


Önfeledten játszó, sportoló gyermekek, családok vették birtokba a területet, melyen figyelemmel kísérhették az olimpiai közvetítéseket, közben játékos programokkal tölthették el szabadidejüket. Bogdándy Ferenc kiemelte, hogy a cél az volt, hogy a műkertvárosiak is hasonló élményekben gazdagodhassanak, mint a belvárosiak. Általános vélemény volt a résztvevő helybeliek körében, hogy a ligetes, árnyékokkal bővelkedő terület ideális a kikapcsolódásra felnőtteknek, gyermekeknek és családoknak egyaránt.

Az Olimpiai Hetek (foto album) keretén belül bicikli-show, akrobatikus torna, bábelőadás, arcfestés, gyermekeknek készített játékvár és bűvészelőadás tarkította a programokat - de ugyanitt alkalmanként a tűzzománc égetést és az agyagozást is kipróbálhatták a gyermekek. Akik sportolni és versenyezni akartak, azoknak naponta falmászás, olimpiai öttusa, és büntetőrúgó verseny adott lehetőséget a megmérettetésre. A felhasznált kalóriák pótlására szervezték a rendezők a dinnye-, palacsinta-, lekváros kenyérevő versenyeket, a kényelmesebbek pedig az Internet világába léphettek be, mert a kitelepített számítógépek lehetőséget adtak a világhálón való utazásra is.

Kecskemét - Műkertváros - közélet - Olimpiai Hetek - Bogdándy (Bogdándi)

STATISZTIKA

Nincsenek megjegyzések :
Sokan kérdezték tőlem, miért nem írom meg a 13-as VK eredményét. Nos készítettem egy tájékoztató füzetecskét, mely a köszönetnyilvánítás mellet (június 10-i beírás "KÖSZÖNET") a Műkertváros-Szolnokihegy adatait is tartalmazza.
A választások után sokan megszólítottak "minden oldalról". Beszélgettünk. Ebből közöltünk néhányat.
Én azt vettem észre, hogy egyre jobban kinyílnak az emberek, egyre inkább kinyilvánítják véleményüket, azt amit eddig - mint a régi átkos időkben - nem mertek megtenni.

Kecskemét és a 13. választókörzet eredményei. (a képre kattintva nagyítható)


Kecskemét - Műkertváros - politika - közélet - Bogdándy (Bogdándi)