2009. október 7.

Fogadóóra (2009. október 6. kedd 17.15)

Nincsenek megjegyzések :

Szerencsére sokan jöttek el a keddi lakossági fórumomra. Kardinális kérdés volt az útépítés, ami rögtön ki is derült, de voltak, akik más problémával kerestek meg. Mielőtt rátértünk volna az útépítésre, röviden tájékoztattam azokat, akik megtisztelték jelenlétükkel a fórumomat, hogy milyen beruházásokat hajtottunk végre a városrészben. Akik figyelemmel kísérték az eddigi írásaimat, azokat nem éri váratlanul a következő összesítés.

A homlokzat hőszigetelésre kb. 50 millió forint, iskola felújításra kb. 5 millió, Gyöngyvirág utca felújítására, mint kiderült kb. 4,5 millió, útépítésre 90 millió, óvoda kerítésének felújítására 4,5 millió. Az utóbbira megvan a pénz, de még nem készült el. Nem illesztettem be a közvilágítás költségét, ugyanis a közbeszerzés visszavonásra került. Az új kiírás nagyobb nagyságrenddel rendelkezik, és úgy tűnik, hogy lesz költségkímélőbb megoldás is.

Az aszfaltozással kapcsolatban a lakóktól néhányan a kétségeiket fejezték ki. Látható, hogy a változást mindig nehezen élik meg még akkor is, ha az, jelentős fejlődést jelent számukra. Voltak azonban olyanok is, akik köszönetüket fejezték ki.

Nyilvánvaló, hogy ebben a forrongó lelki állapotban, amit a mostani gazdasági helyzet teremt, sokan azt keresik, mi lehet a baj. Hát nincs baj. Sőt az elmúlt évek sikertörténete ez, mint ahogy ezt az egyik hozzászóló is említette. Ugyanis ennyire átgondolt útépítés az elmúlt tíz évben nem történt ebben a városrészben, sőt egész Kecskeméten Ezt pedig egy műkertvárosi mondta nekem a fórum után, megemlítve jó hogy találkoztunk, mert nem tudott eljönni.

Ezúton is köszönöm a biztató szavait.

Azok, akik kétségeiket hangoztatták, a munkálatok befejezése után - látván az eredményt – remélem, megváltozik az álláspontjuk. Hiszem és tudom, hogy egy sokkal korszerűbb, az ingatlanok értékére is jótékony hatással járó útépítés utáni állapot megváltoztatja a véleményüket.

Ezek után sokan csodálkozhatnak mi okozhatja ezt a – jobb szót nem találván rá – kötekedést a lakók részéről.

Szerintem nem kötekedés, hanem az országban, a kormány részéről tanúsított magatartásból adódó bizalomvesztés megnyilvánulása ez.

Az út elkészülte mindent meg fog oldani, ugyanis látni fogják a lakók, hogy kizárólag az ő javukat szolgálja.

Hozzá téve az eddigi gondolatokhoz, a kivitelező tájékoztatott arról, hogy a Rozsnyó utcában, a fórumon szóba került közüzemi hálózat vezetékeinek helyzetét figyelembe véve végzik az aszfaltozási munkálatokat.

Műkertváros - fogadóóra - Bogdándy - Bogdándi