2010. január 20.

Az MSZP igazság nem létező fogalom?

32 megjegyzés :

A cím tudatosan kérdés is egyben, ugyanis az MSZP 8 éves kormányzása alatt tömérdek jel utalt, és utal a jelen pillanatban is erre. Barátom velős eszmefuttatása volt e mondat, mely kapcsán én is rögtön elgondolkodtam ezen. Főleg azért fogott meg a mondat, most így a 2010-es választási kampány elindulásának első napjaiban, mert ha az MSZP-SZDSZ kormány Gyurcsány Ferenc bevallása alapján végig hazudta a kormányzást, - hozzá teszem, az eredmények is ezt mutatták - akkor mitől lenne különb a baloldali párt mostani, néhány hétre tervezett kampánystratégiája. Ugyanis semmitől sem másabb mondjuk Lendvai Ildikó MSZP elnökének, „A nők koldusnyugdíjat kapnának” nyilatkozata, vagy Nyakó László MSZP-s szóvivő, „A Fidesz eltagadja az eredményeket” című nagy ívű fejtegetése, de ide sorolhatnám az egy kaptafára íródott többi szösszenetet is.

Miért mondom ezt? Mert a többéves hazugság által, vagy inkább árán kialakult kommunikációs és gazdasági helyzet nem egyezne, az általuk most bőszen hangoztatott igazsággal. Példaként említvén Gyurcsány Ferenc, jóval az őszödi beszéd utáni 2007-es évértékelőjét, melyben a miniszterelnök 2008-ra nyugodtabb kormányzást, nyugodtabb életet vizionált. Ez volt szerinte az igazság, mely valójában hazugság volt, hisz a 2007-es év utolsó negyedéves GDP-je (0,4%) már előrevetítette a gazdaság leállását. Említhetnénk a nyugdíjak vásárlóértékének ebben az évben történő meredek zuhanását is (-3,3), vagy az államadósság drasztikus emelkedését, mely a 2002-es 55,7%-ról, 2007-re 65,9%-ra emelkedett. Csak azok kedvéért, akik kevésbé értenek a gazdaságpolitikához, az előbb említett adat arról szól, hogy a közösen megtermelt javak 65,9%-a az államadósságra megy el.

De az államháztartás hiánya is durván elszaladt ebben az évben, a GDP százalékában 5,5 %, ami abban az évben világrekordnak számított. Tehát a gyurcsányi évértékelés valójában hazugság volt.

Ha ezek a számok már 2007-ben előrevetítették 2008-ra, és még az utánra is a bajt, ezt csak hazugsággal tudta az MSZP orvosolni, melyet Gyurcsány az évértékelőjében annak rendje és módja szerint szemrebbenés nélkül meg is tett.

Mi változott? Jó szerivel semmi, sőt attól is rosszabb lett a helyzet, mert a "legatyásodott", tönkre tett országra rátört a válság.

Jött az újabb gyurcsányi igazság, amely megint csak hazugság volt, mert elfeledve az előző évek rossz gazdaságpolitikája által okozott "legatyásodást", a nyugdíjak vásárlóértékének drasztikus csökkenését, mindent a válság nyakába vart. Szerinte mindenről a válság tehetett. Tehát egy újabb hazugsággal fedezte az előbb említett évértékelőjének hazugságait.

Ugye érzik a folyamatot!

Ez zajlik most is.

Tehát nézzük Lendvai Ildikó, a párt nagyra becsült elnökének riogatását, melyben a Fidesz kormányra kerülésekor a nők koldusnyugdíjat kapnának. Visszanézve a 2007-es adatokat, erre rápakolva a Bajnai kormány drasztikus megszorításait bátran kijelenthetjük, hogy az idősek jelen pillanatban kapják a koldusnyugdíjat. Ezt nemcsak a számok támasztják alá, hanem maga a nyugdíjas élet is. Vagyis Lendvai, következetes hazugsággal fedezte a kormányfő korábbi hazugságait.

Nyakó László és a többi MSZP-s kijelentéseket már nem vezetem le, mert pontosan ugyan azt a módszert követik, mint amit Gyurcsány elkezdett, ugyanis nem tehetnek mást. Pontosabban tehettek volna, mert a hazugsággal történő azonosulás helyett választhattak volna egy másik utat, a távozást. De nem tették meg.

választás - politika - Bogdándy - Bogdándi