2009. november 30.

A győzelem gyönyörű zárása volt az őszi idénynek

Nincsenek megjegyzések :
Felnőtt mérkőzés:
Kecskeméti NKSE - Marosmenti NKSE 28-23 (12-10)
Ifi mérkőzés:
Kecskeméti NKSE - Marosmenti NKSE 41-21 (21-13)

Én csak gratulálni tudok a lányoknak, amiben szerintem nem vagyok egyedül. Az őszi forduló tizenegy mérkőzéséből, tízet megnyertünk. Nyilvánvalóan gólra és pontokra játsszák a bajnokságot, de e-mellett nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy mindezek mellett a sorozatos győzelem mire alapozódott. Arra szeretnék utalni, hogy a bajnokságban lányaik az edző vezetésével, bármilyen képességű csapattal szemben vagy már az elején, de a második félidő végéig biztosan megtalálták azt az ellenszert, ami a biztos győzelmet hozta. Ezen felül, mondhatni NBI/B-s szintű edzésszámot és edzést kapnak a lányaink, mely erőnlétben is óriási pluszt tudott adni a csapatnak.
Az biztos, hogy van néhány húzóerő – most neveket nem említenék – de ha megnézzünk a játszott mérkőzések dobott góljait, akkor sokszor volt olyan eset, amikor sokkal többen segédkeztek gólokkal a győzelemhez. Ez jelentette azt a pluszt, amivel az őszi forduló végén a szélsők hiányával küszködve mégis sikereket tudtunk elérni.
A pontokat nézve mögöttünk közvetlenül a Soltvadkert csapata áll négy pont hátránnyal. Lentebb a Szeghalom és a Kistelek hozzánk képest öt ponttal, majd az Abony hat pont hátránnyal követ minket.

Ez biztos előnyt jelent a tavaszi idényt nézve, de elbizakodottságra egyáltalán nem adhat okot. Amilyen előnyös volt ősszel a sorsolásunk, közel annyival lesz nehezebb a tavaszi. Az Abony kivételével minden jelentősebb csapattal szemben idegenben fogunk játszani. Tehát egyáltalán nem lesz sétagalopp a tavaszi forduló, de ha a kidolgozott stratégiát a csapat végre tudja hajtani, akkor nem lehet gond.

KNKSE - NB-II. női kézilabda - sport - tabella - Bogdándy - Bogdándi