2009. szeptember 10.

Gyurcsány vélhetően Hetényegyházára látogat!

Nincsenek megjegyzések :

Most szombaton szoci buli lesz Hetényben a KEFAG területén.

Azt tudjuk, hogy minden évben ősszel, bográcsos parti kerül megrendezésre Hetényben a KEFAG "jóvoltából". A hetényi idősek baloldali magja, - nem figyelve számlájuk alakulását - mindent hátra hagyva készülnek az állítólagos gyurcsányi látogatásra. Kis pörkölt, kenyér és uborka, - mint a szoci korszakban - mely a letűnt időkre emlékezteti az idősek azon táborát, akik a kádári időkben a kenyér, lecsókolbász, sör, és a fagyi olcsóságán nevelkedtek és élték meg életük nagy részét. Nem bírálás ez, hanem tények közlése. Ugyanis akkor, olyan tudati változáson mentek keresztül a társadalom említett tagjai, hogy a mostani valós gondokat az ott tanult eszmével képtelenek feldolgozni. Nehéz erről beszélni, megsérteni meg senkit sem akarok, de jól emlékszem arra, hogy édesapámat az akkori rendszer kiszolgálói szó szerint leütötték, amikor értem jött az általános iskolába. Akkor nem értettem mi történt, és azt sem tudtam miért, de arra homályosan emlékszem, hogy ott feküdt az iskola előtt. Arra is emlékszem, hogy édesanyám futva jött haza, ugyanis követték. 1967-68' környékény lehetett. Félt. Mert az a rendszer könyörtelen és kegyetlen volt. (kiegészítésként)

Később mindent megértettem.

Ezek után én nem tudom elfogadni azt a vakságot, amin keresztül képesek egyesek feltétel nélkül követni azokat, akik tönkre tették az országot. Gondolok itt a rendszerváltás előtti évtizedekre és a mostani kormánypolitikára.

Tehát vélhetően az a Gyurcsány látogat most szombaton a KEFAG jóvoltából Heténybe, aki kioktatta a pápát, nem nézte jó szemmel, hogy a magyar Szent Korona a Parlamentben van, és nemzetellenes cselekedeteivel a tönk szélére sodorta az országot.

Bogdándy ( Bogdándi )

Népmese HVG módra

Nincsenek megjegyzések :

Csodálkoztam volna, ha nem húzzák elő a kecskeméti Mercedes beruházással kapcsolatos „ingatlankártyát” így a választások előtt néhány hónappal. Kinek az érdeke és ki készít belőle politikai színezetű ügyet nem tudni, az viszont biztos, hogy a HVG teret adott ennek.

E mellett úgy látszik, hogy a válság a médiát is elérte, mert egyre szaporodnak azok az írások, melyek vevő, vagy olvasó csalogatóként kerülnek be az újságokba. A „Földmozgás” című cikkével, - melyben a Mercedes telekvásárlása körül spekulációt sejtet az önkormányzat közreműködésével - a HVG is csatlakozott azon médiumok táborához, melyek fontosabbnak tartják a megélhetést, mint mondjuk a valósághű tájékoztatást. Mert ugye valamit elhallgatni, nem közölni, vagy kicsit másként írni, egymás mellé tenni össze nem illő dolgokat lehet egyfajta szempont, de ha így, más kicsengése lesz az írásnak mint a „hégeli” valóság, akkor már ott a bibi. A bibi pedig végig ott lapul ebben az írásban is.

Érdekes a Petőfi Népe, mint megyei napilap – nem gazdasági szaklap! – tárgyilagosabban tudta leírni a történteket.

Nos mi csavarodott el a HVG cikkében? Tán tisztázni kellett volna a cikkírónak azt, hogy a Mercedes gyár idejövetele előtt mondjuk évekkel, érdekelte-e más nagy beruházót az a terület, melyre opciós vételi joga volt az ingatlancégnek. Ugyanis ebben a szakmában évekig várnak egy-egy üzletre az abban érdekeltek. Ezt tudnia kellene az újság munkatársának is. De mondjuk, utána nézhetett volna annak is, hogy mikor jegyezték be az ingatlan tulajdonlapjának széljegyzetébe az opciós vételi jogot az ingatlanokra, mert ha évekkel ezelőtt, akkor a cikkíró tudatos viharkeltést okozott írásával.

Leszűrve a tanulságot, nem szerencsés összemosni az ingatlan bizniszt a Mercedes telekvásárlásával, ha a cikkírónak halvány fogalma sincs az előzményekről.

Elcsavarodottan kezdődik a keretes kronológiai felsorolás is, mert az nem vitás, hogy akkor döntöttünk a 7 milliárd forintnyi kötvénykibocsátásról, de tán még a cikkíró sem gondolja komolyan, hogy ezt egy néhány napos munka előzte meg. Mert ugye így ránézve a „Fel is út” kronológiájának első sorára, az ebben tapasztalatlan olvasó rögtön azt szűri le, hogy kapta magát önkormányzatunk és kötvénykibocsátásra szánta el magát, megneszelve a nagy üzletet. El kell kedvetlenítenem azon olvasói tábort, akiknek kárörvendő mosoly ülne arcára, „megfogták a kecskeméti önkormányzatot” címmel, ugyanis ezt egy egyéves munka előzte meg és döntésünk akkor is megszületett volna, ha jön a Mercedes, ha nem.

Leszűrve újra a tanulságot, inkorrekt dolog összemosni a kötvénykibocsátást a Mercedes beruházással.

Az elcsavarodás újabb tere pedig „Az ingatlancég felfutása mindenesetre az önkormányzat és a Mercedes telekvásárlási időszakára esik” tartalmú mondat, mely megint azt sugallja a hozzá nem értőknek, hogy bizony-bizony ludas lehet az önkormányzat is.

A rosszmájúaknak mondom a vételi opcióval való élés megakadályozására az önkormányzatunknak nincs jogalapja. Arról meg végleg nem tehet, hogy ez az opció pont arra a területre érvényes, amit kiszemelt a Mercedes. Az önkormányzat pedig attól vette meg a földterületet, akitől a jogszabály szerint lehetséges volt. Csak megjegyzem, hogy a telektulajdonosok tán évekkel ezelőtt az opciós szerződéseket önszántukból írták alá. Senki sem kötelezte őket.

A konklúzió megint az, tisztességtelen olyan mondatokat írni, ami megtévesztheti az olvasót, még akkor is, ha a következő litánia némileg helyre teszi az imént említett magvas mondat tartalmát. Tudvalevő, hogy minden litánia pusztába kiáltott szó, mert az olvasó sosem ezt jegyzi meg, hanem a neki tálcán felkínált, célzottan irányított mondatokat.

Lehetne még sorolni az olvasót elbizonytalanító részeket, de ugorjunk most a végére ahol az eddigi félreértelmezések hadára ott teszi fel a koronát, vagyis az i-re a pontot.

Könnyebb volt az önkormányzattal szemben újra ingataggá tenni az olvasót, mint az újságírásban megszokott módon, oknyomozással kitaposni a valóságot.

Mert ha ezt megtette volna, akkor konklúzióként kizárólag a volt telektulajdonosok és az ingatlancég ádáz harcára hívta volna fel a figyelmet, kiemelve az önkormányzat érintetlenségét.

Nemhiába hangzott el a mai napi közgyűlésen, hogy a beruházás irigyei egyre durvább eszközökhöz folyamodnak!


Bogdándy ( Bogdándi )