2010. január 13.

A VÁLSÁG csak ÜRÜGY a szocialistáknak, az OK ennél jóval komolyabb volt.

16 megjegyzés :
Valahogy rá kéne már jönni arra, tényleg "elkúrták", hogy Gyurcsány Ferenc szavával előhozakodván konstatáljam azt a tényt, ami még jóval a válság előtt jellemezte gazdasági oldalról országunkat. A táblázat az Európai Unió statisztikai hivatala, az EUROSTAT számadatai alapján készült. Vagyis aki élből szidni kezdené a látottakat, az rögtön az EUROSTAT adatait kérdőjelezi meg. Ez meg ebben az esetben sovány harc az EU-val szemben.

Nos, a tények lehangolóak. Olyannyira lehangolóak, hogy minden ember, legyen az szocialista vagy más, rögtön sírva is fakad a látottakon.

A GDP növekedése – jelentése: egy adott idő alatt országunkban előállított javak összessége – a béka feneke alatt néhány méterrel állt akkor, amikor a környező országok rakétasebességgel húztak el mellettünk. Másképpen fogalmazva az ország gazdasági növekedése közel egyenlő volt a nullával. Vagyis már 2007-ben rajtunk röhögött egész Európa. Ezzel szemben Gyurcsány és társai, ezen tájt reformokról beszéltek, a 2007-es évértékelésen pedig Gyurcsány Ferenc szerint 2008-tól nyugodtabb kormányzás, nyugodtabb élet következhet.

Normális ez? Kérdezem ezt most így a választások előtt, mert ugye aki dönt, annak tisztában kell lenni néhány, az országos propagandával teljesen ellentétes tényekkel.

Visszatérve a negyedéves adatokhoz, józan paraszti ésszel gondolkodván láthatjuk, hogy Magyarország 0,4%-os növekedése (nevetséges még a leírása is) sehol sincs, mondjuk a tőlünk északra lévő szlovákok 14,3%-os növekedéséhez képest. De még a szemléletesség kedvéért, az agyonfejlődött szóval illetett, melyből következésképp óriási tartalékokkal rendelkező német társadalom 1,8%-os negyedéves növekménye is hozzánk képest több mint négyszeres! Ha a szlovák adatot nézzük, akkor ott, 36 szoros a növekedés! Ennyire dilettáns volt a Gyurcsány kormány, vagy külső tényezők okozták a gondot? Le kell hűtenem a külső tényezőkre szavazókat mert azt, akkor csak gyermekkorát élő 14 éves, velünk határszomszédságban lévő Szlovákia 36 szoros növekedése teljesen kizárja. De mondhattam volna Csehország, vagy Románia hozzánk képest több mint 16 szoros növekedését is. Akkor marad mindenki – szocialista, vagy teljesen más politikai nézeteket valló – számára a gyurcsányi kontármunka.

Ugyanis, ezt a nullához konvergáló teljesítmény nem lehet másképp értelmezni.

Miért ragadtam ki ezt a döbbenetesen gyenge gyurcsányi korszakot? Mert a válság előtti magyarországi állapotokat tükrözi. A valós állapotokat, nem az agyonkozmetikázottat, a telehazudottat, nem a „nyugodtabb élet” mézesmadzagját, és nem a válság utánit, hanem lassan mondom: a válság előttit!

Mert miről is szólt a gyurcsányi, majd a bajnai a propaganda? Kizárólag a válságról. A válság tehet mindenről. Meg sem említették, vagy tudatosan elhallgatták a béka feneke alatt lévő ország állapotot, a 2007 negyedik negyedévének nullához konvergáló GDP teljesítményét, és az azutáni 2008-as ország leállást.

De az MSZP által előretolt bajnai kabinet, továbbra is csak a válságot okolja. Pedig az okok nem ott keresendők, hanem mint az adatokból is kiderült, az MSZP-SZDSZ koalíció dilettáns kormányzásában. A megszorítások is az általuk eltékozolt javak, emberektől történő visszaszerzésének eszközrendszere. Semmi más! Nem kímélnek ők se baloldali, se liberális, se jobboldali szavazót, mert ugye a megszorítások mindenkire vonatkoznak.

De mit mutat a jövő, az a jövő, melyet a leállt gazdasággal szembenézni nem merő baloldal teljes vertikuma – a városi politikusoktól kezdve az országosig – valójában kínál mindenkinek.

Tegyük félre az MSZP-SZDSZ mostani propagandagépezetének harsogó hullámait és figyeljük az EUROSTAT (Your key to European statistics) adatait, ami megint földhöz vágja az álomban ringókat.

Ugyanis azok a környező országok, melyek 2007 végén hozzánk képest 16 és 36 szoros GDP-vel növekedtek, 2010-ben a válságból is pozitív növekedéssel lábalnak ki. A Bajnai garnitúra csak negatív „fejlődéssel” rukkolt elő! Románia 0,5%-os, a csehek 0,8%-os, a szlovákok pedig 1,9%-os tervezett növekedést produkálhatnak. Mi magyarok, - a baloldal áldásos tevékenysége miatt - csak -0,5%-ra vagyunk képesek!

Ezek után nem csodálkozom azon, hogy némely baloldali politikai szegmens saját magával szemben is némi utálatot érez mert, ahogy Gyurcsány fogalmazott: „Nem csináltunk semmit”.

Igen, erre senki, még eddig a baloldalra szavazók sem büszkék. Megértem őket.

Egy valamit viszont nem értek azt, hogy vannak akik ezek után is képesek MSZP-s képviselőjelöltként, a hazugság, a mérhetetlen korrupció további képviseletére.

GDP - politika - 2010 választás - tények - Bogdándy - Bogdándi