2010. január 28.

Kevésbé látszott az osztálykülönbség

Nincsenek megjegyzések :

Már több mint három hete edzenek a lányok. Készülnek a tavaszi szezonra. Többnyire kint voltam az edzéseken, ahol kemény fizikai terheléssel alapoztak. A technikai elemek csak érintőlegesen vették elő.

Tegnap pedig a kissé fárasztó edzés helyett egy magasabb osztályban játszó (NB-I/B) csapathoz látogattunk el felkészítő meccset játszani. Megmondom őszintén kicsit féltem, nehogy egy nagyobb zakóval térjünk haza, ami kedvét szegné a csapatnak. A félelmem alaptalannak bizonyult, ugyanis a lányok derekasan helytálltak.

A meccs:

Rövid bemelegítést követően szó szerint lefagyott állapotban kezdték a kecskemétiek a mérkőzést. Az első harmad 15. percére 11-3-ra elhúzott a sokkal dinamikusabban mozgó NB-I/B-s Dorozsma. Ezt követően kezdtek bemelegedni a vendégek és az első harmad végére 3 gólra sikerült felzárkózniuk. A második harmadra remek játékkal elléptek a hazaiaktól Szőkéék. Kiváló védekezéssel és gyors indításokkal hamar fordítottak és a harmadot végig vezetve(!) 5 gólos előnnyel zárták (24-29). Az utolsó harmadot ismét más felállásban játszotta a kecskeméti csapat. Ekkor támadásban több hiba is becsúszott így a végjátékra elfogyott az előny és 32:32-es végeredménnyel zárult a mérkőzés.

A Dorozsma két, kettős játékengedéllyel rendelkező játékosát nem tudta szerepeltetni. A kecskeméti csapat pedig a házi gólkirálya (Korsós Dorka) nélkül lépett pályára.


KALMÁR JENŐ: „Jól sikerült az első felkészülési meccsünk. Az első 10 perc után sikerült felpörögnünk a magasabb osztályú csapat ritmusára. A gyors indítások és visszarendeződések jól működtek. A felállt játékban a páros és hármas kapcsolatokkal volt gondunk, de ezek az elkövetkező hetek edzésmunkájának fő részét képezik.”


Szeged-Dorozsma-Algyő KSE - Kecskeméti NKSE 32-32

Az első negyedórában a hazaiak szó szerint lerohantak bennünket. Nyilván való a magasabb osztály egész más játékerőt követel, amiből itt az első percekben bőségesen kaptunk is. Azután megváltozott minden. A lányok magasabb fokozatra kapcsoltak, amit az első harmad második, illetve a következő harmad teljes egészben fölényesen tudtak tartani. Sőt mintha jobban bírták volna erővel. Az utolsó játékrészben már mindenki játéklehetőséghez jutott. Így alakult ki a sokgólos döntetlen.
felkészítő mérkőzés - KNKSE - női kézilabda - Kecskemét sport - NB-II. - Bogdándy - Bogdándi