2009. november 12.

Áldatlan állapotok a Szolnokihegy földes útjain

16 megjegyzés :

Képviselői munkásságom egyik sarkalatos pontja, megpróbálni egyenlő mércével mérni a körzetem területeit. Úgy tűnik, mintha ez csak vágyálom lenne, ugyanis a Szolnokihegy – annak ellenére, hogy 5-7 percre van a belvárostól – igen mostoha körülmények éli életét.

Nyilván való, hogy az ott élő emberek maguk választották, még annak idején a „kinti” életet, természetesen a körülményekkel együtt értve ezt. A körülmények pedig infrastruktúra terén igen hiányosak, aminek fejlesztését az ingatlanok rendezetlensége, utak szűk mérete, girbe-gurba nyomvonala csak akadályozza. Nem beszélve a NATO repülőtér közelségéről, ami záros határidőn belül nem megoldja, hanem lassítja a fejlesztéseket.

Így csak „tűzoltásra” leszünk képesek ezen a területen. Az igazi fejlődésre sajnos még évekre van szükség.

A jelképesen mondott „tűzoltás” a közvilágítás megteremtése, a vezetékes víz bevezetése, mely nemrégiben kisebb szakaszon is tovább folytatódott, (köszönik is az ott lakók) és természetesen az utak naprakész rendbetétele, mely olykor-olykor a pénz hiányában néha elmarad.

Mutatok is néhány képet a földes utakról, melyek igazi megpróbáltatást jelentenek az arra járóknak. Tudni kell azt, hogy nem mindenki jár személygépkocsival, hanem gyalog. Járda meg nincs. Nos, egy bő két napig tartó eső után - mint ami az elmúlt napokban volt - ilyen az út. De milyen lehet eső közben?

Az ott lakók két lábbelivel közlekednek. Az egyik a csizma – a buszmegállóig – onnantól meg a rendes cipő. Vissza pedig fordítva.

Ez egy állapot, mely extrém időjárási viszonyok miatt alakult ki. Megértem én az ott lakókat, de egy ilyen esőzés után máshol sem jobb a helyzet. Vannak szilárd útburkolattal ellátott utcák, ahol még most is áll a víz.

Nyilván az embereket nem érdekli, hogy másutt mi a helyzet, csak az, hogy őket hogyan érinti az áldatlan állapot. Az ő szempontjukból teljesen igazuk van. De azaz igazság, hogy mindenkinek nem lehet egyszerre jót tenni.

Ennek ellenére mindent megteszek, hogy javuljon az állapot a Szolnokihegyben. Remélem, hogy rövidesen, még a tél beállta előtt javítani tudunk az utak állapotán, ugyanis most a városrendezési bizottság elé fog kerülni egy javaslat, ahol ezen utcák állapotáról lesz szó.

Műkertváros - Szolnokihegy - Bogdándy - Bogdándi