2009. december 14.

A betlehemi láng Kecskemétre érkezett

1 megjegyzés :

2009-ben advent harmadik vasárnapján került sor a Magyar Önkormányzatok Szövetsége rendezésében Gödöllőn a betlehemi láng ünnepélyes keretek közötti átvételére. Városunkat, két népviseletbe öltözött ifjú kíséretében képviseltem. Köszönöm Biankának és Máténak.

A láng 23 éve indult útjára az osztrák fővároson keresztül a béke szimbólumaként. Azóta minden évben egy-egy gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Templomában található örökmécsesből lángot vegyen. Lámpásba zárva hozzák repülővel Bécsbe, ahol egy hatalmas és nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei. Az elmúlt esztendőben első alkalommal a Magyar Önkormányzatok Szövetsége is részese kívánt lenni e nemes tettnek, melynek folytatása volt a mai ünnepség.

A lánggal, a késő esti órákban érkezetünk Kecskemétre. Örülök annak, hogy részese lehettem Gödöllőtől egy olyan utazásnak, melynek Betlehemből történő indulását követően, több mint 2.700 km út megtétele után, városunk lett az egyik állomása.

Akkor, amikor a pénz uralja a világot, érdemes legalább ezekben az órákban elgondolkodni azon, mi az, amit nem lehet ebben az értékben mérni. Ugyanis a szeretet, a megértés, a szívvel lélekkel történő cselekedetek nem mérhetők pénzben. A láng, a szeretet lángja a rideg és helyenként komor világunkban egy csöppnyi fényt, a reménység fényét és a szeretet melegségét adhatja jelképesen mindenkinek.

A fotókat Bús Csaba készítette.

betlehemi láng - Kecskemét - Bogdándy - Bogdándi