2009. október 19.

A kétarcú Bajnai kabinet

Nincsenek megjegyzések :

Az élet igazolja önmagát, ugyanis pénteken, városunk határában lezajló Mercedes alapkőletételnek nem az volt a hírértéke, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök is itt volt, hanem annak, hogy megtörtént. Az természetes, hogy egy ilyen beruházásnál ott van a miniszterelnök, de csak ennyi, ugyanis a miniszterelnöki teendőin kívül túl sok dolga nem akadt eddig sem, de ezek után se lesz Bajnainak.

Pontosabban fogalmazva vélhetően volt, mert nem csak Kecskemét szerepelt a Mercedes tarsolyában mint magyar város, hanem több. Ezt tudta az előző gyurcsányi kabinet is Bajnaival együtt. Azt mondogatták akkor, meg is mozgattak néhány követ, hogy azok közül kerüljön ki a győztes. Ha ettől a kályhától perdülünk táncra, akkor látható, hogy Kecskemét városa saját maga harcolta ki a Mercedes idejövetelét. Arról nem is beszélve, ha olyan taktikát választott volna most a város, amilyet a NOKIA idekacsingatásakor tett az akkori polgármester, akkor a Mercedes sem Kecskeméten építi fel gyárát. Egy szó, mint száz, a város hozzáállásának jelentős szerepe volt a Mercedes itteni letelepedésében. A kormánynak pedig ezek után kutya kötelessége volt együttműködni a Daimlerrel és Kecskeméttel.

Ugye mennyire másként hangzik?

Ez a hangyányi, de nem kis jelentőségű pontosítás azért szükségeltetett, hogy mindenki tisztában legyen a jelenlegi helyzettel.

A kecskeméti alapkőletételnél pedig látható volt, hogy a kormány Bajnaival az élen, óriási piárpolitikát folytatott. Inkorrekt dolog volt részükről, mert politikai kampányt folytatni ilyen helyzetben nem illik. Sokakban és bennem is ez csapódott le Bajnai itteni beszédének tartalmát figyelve. Furcsa, és riasztó jelenség ez.

De nézzük a kormány 2010-es költségvetését, ami az ország vezetésének az egyik legsarkalatosabb pontja, ugyanis a Mercedes beruházás a kormánytól függetlenül, precízen megy a maga útján.

Nos kihegyezve ezt az önkormányzatokra, - melyek az állami struktúra emberekkel leginkább kapcsolódó része - nem sok jót lehet elmondani. Az eddig is hitelből élő hivatalok ugyanis, újabb megszorítások elé néznek.

Nálunk is ez a helyzet. Évről évre jóval kevesebből kell gazdálkodnunk. Sokan megértik ezt, de néhányan zúgolódva hirdetik a káoszt. Részben meg is értem én a zúgolódókat, csak nagyon rossz helyen kopogtatnak, mert az önkormányzatok támadása helyett, a kormány ajtaját kellene döngetniük. Csak megjegyzem, hogy az oktatás területén az igényelhető állami normatív támogatás 600 millióval, a szociális pedig 140 millióval lesz kevesebb 2010-ben. Tehát aki zúgolódik, az rögtön szedje a sátorfáját és az önkormányzat helyett, szaladhat a kormányhoz az iménti ajtódöngetést elvégezni. Azonban akik ezt teszik, úgy rohanjanak, hogy ne feledjék el az előző évek normatív támogatások drasztikus csökkentését sem.

A megdöbbentő és siralmas helyzetet jobban látjuk ha az oktatási ágazat 2010-es támogatásának lebontását is megnézzük, melyet szíves figyelmébe ajánlom azoknak, akik a közös problémamegoldás helyett a zúgolódást, és az önkormányzati káosszal történő riogatást választották.


Óvodák esetében mínusz 103 millió!

Általános iskoláknál mínusz 234 millió!

Középfokú iskoláknál mínusz 117 millió!

Iskolai gyakorlati oktatás mínusz 32 millió!

Iskolai szakképzés, elméleti képzés mínusz 23 millió!

Egyéb pedagógiai programok mínusz 44 millió!

Pedagógiai szakvizsga mínusz 17 millió! (vagyis nulla támogatás az előző évhez képest)

És ez csak az oktatási ágazat.

Tisztelt Bajnai Gordon miniszterelnök úr!

Én köszönöm szépen, de nem kérek abból az együttműködésből, ami Ön említett, mert kétarcú. A selymesen mondott szavak mögött ott áll a céltudatos és durva támadás az önkormányzatok ellen, melyet Ön irányít. Szégyen amit tesz!

Mercedes - politika - Bogdándy - Bogdándi

Az ellenfél helyenként durva játéka mellett is sima volt a győzelem

1 megjegyzés :
KNKSE - Újkígyós 24:16

Az ötödik meccsünket is megnyertük. Összességében magabiztos játékot nyújtott a csapatunk. Az a nyolc gól, mellyel jobbak voltunk az ellenfélnél, önmagáért beszél. Meg kell azonban jegyeznem, hogy a visszarendeződés most nem ment igazán. Az ellenfél legtöbb gólt ebből a hibából, és az eladott labdákból szerzett. Mindkét csapat keményen védekezett, ami nem lenne baj, de ha ez - mint a mérkőzés vége felé volt tapasztalható - durvasággal párosul, az már megengedhetetlen. Az Újkígyós lányainál elszakadt a húr, mert egyre több durvaságot engedtek meg maguknak. Ez a stílus későbbiekben a lelátón lévő újkígyósi szurkolókra is átterjedt.

Lányaink nem szoktak hozzá az effajta játékhoz, de hősiesen tűrték az atrocitásokat. Csapatunk megmutatta, hogy erre is van ellenszer. Higgadt játékot produkálva győzött a vereséget idegileg kevésbé tűrő Újkígyós ellen.
Eddig ötből öt az eredményünk. Így két ponttal vezetve a tabella élén állunk. Igaz ezután jön a nehezebbje, ugyanis hétvégén Abonyba utazik csapatunk, azután pedig itthon fogadjuk a Soltvadkert csapatát. Egyik mérkőzés sem lesz sétagalopp. A lányoknak nagyon fel kell készülni mindkét mérkőzésre, ha pontot, vagy pontokat akarnak szerezni.

NBII. női kézilabda - KNKSE - Bogdándy - Bogdándi