2010. január 17.

Az MSZP-SZDSZ 8 éven keresztül tudatosan, törvényekkel megerősítve megalázta, kisemmizte a nyugdíjasokat

8 megjegyzés :

Látom, hogy a nyugdíjasok már nem bírják tovább. Liszt, cukor, néhány kifli és csirke szárny landol a pénztárnál a szatyorba. Az idősek lassan már ott tartanak, hogy vagy gyógyszerre, élelmiszerre, vagy a lakás rezsijére költik azt a néhány forintot, amit a kormány 8 év alatt meghagyott nekik. Igen, mert egy rakás pénzt meg "elvett".

Az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság adatai alapján a nyugdíjak vásárlóértéke - azzal a nyugdíjas inflációval számolva, melybe csak azon termékek árváltozásait veszik be, ami a nyugdíjasok fogyasztásában nagy súlyt képviselnek – szisztematikusan esett. Nem tudom tisztában vannak-e ezzel azok, akik majd szavazatukkal az urnák elé járulnak a választásokon. Ugyanis nem mindegy, hogy folytatódik-e ez a megalázó nyugdíjas-politika, melyet az MSZP-SZDSZ rakott az idősek vállára, vagy egy reménytelibb jövő veszi majd kezdetét. Minden időskorú érezhette, hogy míg a FIDESZ képes volt kormányzása alatt jócskán megerősíteni a nyugdíjak vásárlóértékét, az MSZP-SZDSZ kormány a kisemmizés szintjére süllyesztette le. Ezzel tönkre tette azok életét, akik tisztességes munkával léptek a nyugdíjas korba.

Nem hinném, hogy csak ezt érdemli a magyar időskori társadalom. Tőlünk nyugatabbra egész iparág fejlődött ki a nyugdíjasok üdültetésére. Külön szállodák a tengerparton szerte a világban csak azért, hogy a munka utáni nyugdíjas évek megérdemelt pihenését akár luxus körülmények között is tudják élvezni az idősek.

Ettől mi nagyon távol vagyunk, sőt az MSZP-SZDSZ még távolabbra lökte az elmúlt években a nyugdíjasok szekerét, nehogy a fáradt munkásévek után, nyugodt időskor következzen.

Utóiratként és csak mellékesen megjegyezve érdemes arra is rávilágítani, hogy a nyugdíjasok "tönkretételének" megalapozása 2007-ig következett be, amikor még a válság sehol sem volt. A később kialakult gazdasági krízis csak hab volt a tortán.

Választás - politika - Bogdándy - Bogdándi